Kouluvierailut

Häpeämättömät on vuodesta 2005 tehnyt säännöllisesti vierailuja peruskouluihin ja lukioihin. Häpeämättömien jäsenet ovat teatterin, draamapedagogiikan ja musiikin ammattilaisia. Heillä on erittäin monipuolinen kokemus niin esiintyvinä taiteilijoina kuin kouluttajinakin. Kouluvierailu sisältää esityksen ja pienryhmissä toteutettavia työpajoja. Improvisaatioteatteri sopii kaikenikäisille koululaisille.

Esitys

Esityksessä oppilaat saavat tutustua hauskaan ja osallistavaan, heille ehkä uuteen teatterimuotoon. Improvisaatiolle uskollisella tyylillä näyttelijät ja muusikko ampaisevat lavalle ilman valmista käsikirjoitusta. Esitystä voi tulla seuraamaan vaikka koko koulu. Hyvä kesto esitykselle on yksi oppitunti.

Työpajat

Esityksen jälkeen Häpeämättömien kokeneet näyttelijät ohjaavat työpajoja, joissa oppilaat pääsevät itse heittäytymään improvisoinnin maailmaan ja kokeilemaan erilaisia teatteriharjoituksia. Harjoituksissa korostuvat vuorovaikutus, luovuus, toisen huomioiminen ja luottamus. Improvisaatioteatterin avulla voi löytää itsestään uusia voimavaroja, vapautua turhista peloista ja jännityksistä. Turvallinen lähestymistapa takaa sen, että kaikilla oppilailla on mahdollisuus onnistumisen kokemuksiin. Työpajat järjestetään kaksoistunteina ja yhteen työpajaan voi osallistua 15–30 oppilasta.